Wie zijn wij?

Myriam

Ik ben Myriam Deckers, gediplomeerd gedragsdeskundige en voedingsdeskundige voor honden. Zolang ik mij kan herinneren (dieren- en) hondenliefhebber.

Het leven met honden, het communiceren met honden, kortom het zijn met honden is mijn passie. Ik woon samen met mijn man, drie Newfoundlanders, een Landseer ECT en twee Hollandse Smoushonden en onze kippen in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Het communiceren met honden, hun begrijpen en lezen van hun “taal” is voor mij altijd dé manier geweest om met honden om te gaan.

Hondenliefhebber

Ik ben een hondenliefhebber in hart en nieren en fokker van de Newfoundlander en de Hollandse Smoushond. Incidenteel hebben wij een nestje pups. Onze honden zijn integraal onderdeel van ons gezin en we leven samen als één familie. Dagelijks zijn we met onze honden in de natuur te vinden, we trainen met hen op natuurlijke wijze, gaan regelmatig met ze zwemmen en besteden veel tijd aan hun mentale en lichamelijke stimulatie met o.a. speuren, natuurlijke behendigheid en “enrichment”.

Gedrag

Het gedrag van honden is iets dat mij altijd heeft gefascineerd. Ik wil weten wat er in hen omgaat, waarom ze zich gedragen zoals ze zich gedragen, wat ze nu precies bedoelen en ik wil hun lichaamstaal en signalen begrijpen. Een positieve en diervriendelijke manier van opvoeding van en omgang met honden is voor mij essentieel.

Turid Rugaas

De visie van Turid Rugaas is mijn inspiratiebron. Deze Noorse hondentrainster en gedragsdeskundige is onder meer wereldberoemd met haar boek “Kalmerende Signalen, in gesprek met je hond” en haar studie naar lichaamstaal en kalmerende signalen bij honden. Haar specialisatie is stress-reducerend werken met honden.

NDTE

Ik heb de opleiding Natural Dog Trainer Education (NDTE) gevolgd, gebaseerd op de TR IDTE van Turid Rugaas, met als eindonderwerp: “bepalende factoren in de ontwikkeling van een pup op weg naar volwassenheid”. Ik heb model Wenonah © ontwikkeld voor gedragsanalyse dat ik inzet bij gedragsbegeleiding en opvoeding.

Up-to-date

Ik volg regelmatig (internationale) seminars, workshops en verdiepingscursussen en -opleidingen over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het gedrag, welzijn en voeding van honden. Daarnaast ben ik aangesloten bij de PDTE, een internationale beroepsverenging, waardoor ik permanent op de hoogte ben van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op mijn vakgebied.)
Voor een totaaloverzicht van de door mij genoten opleidingen en verdiepingscursussen verwijs ik naar de pagina expertise.

Natalya

Ik ben Natalya Verhoeven, 31 jaar, en sinds de dag dat ik in Nederland kwam al gek op dieren. Mijn ouders hebben altijd verschillende dieren gehad, zoals paarden, koeien, geiten en katten. Omdat ik tussen de dieren ben opgegroeid, ben ik vanzelfsprekend een enorme dierenvriend maar honden zijn toch wel mijn favoriet én sinds een aantal jaren ook mijn werk.
Ik woon samen met mijn vriend Frank, onze zoon Jayden van drie en onze dochter Arwen van één jaar oud en onze 3 andere liefdes: Mini, Tweety & Nando. Mini en Tweety (kruising Husky met Tervuerense Herder) zijn 2 zusjes van bijna 13 jaar oud en onze jongste boef Nando van 6 jaar, is een Tsjechoslowaakse Wolfhond.

Gelijkwaardig

Ik heb van jongs af aan geleerd dat je respect moet hebben voor dieren en hun natuurlijk gedrag. Geef je dit respect en vertrouwen dan krijg je het ook terug. Onze honden zijn altijd een volwaardig onderdeel van ons gezin geweest en ik zie ze dan ook als mijn “kinderen”. Ze worden niet anders behandeld dan onze kinderen ergo, ik behandel hen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. We leven samen als één gezin!

Communiceren in plaats van commanderen!

Een aantal jaren geleden heb ik de mogelijkheid gekregen om met honden te gaan werken. Hiervoor heb ik verschillende gedragsopleidingen gevolgd waaronder de TR IDTE van Turid Rugaas. Centraal in deze opleiding(en) staat het leren herkennen en begrijpen van het gedrag van je hond en het leren lezen van hun “taal”. En dat is wat ik andere mensen wil laten zien en meegeven: je hoeft niet met commando’s de baas te zijn over je hond. Juist door je hond te begrijpen en met elkaar te communiceren, bereik je veel meer! 


Samenwerking

Ik ken Myriam nu een aantal jaar en we delen de passie voor het werken en leven met honden. Ik ben Myriam erg dankbaar voor de samenwerking binnen Wenonah. Samen willen wij aan nog meer mensen onze passie voor het gedrag en welzijn van honden doorgeven!