Cursus de puberhond

Het vervolg op de cursus “De jonge hond”.

Puberteit

Ook je hond komt in de puberteit met het hierbij behorende, soms hoofdbrekende gedrag.

Helaas komen honden in de leeftijd van 7 maanden tot gemiddeld 2 jaar nogal eens in een asiel terecht omdat hun gedrag ten onrechte als “dominant” of “onhandelbaar” wordt betiteld. De hond wordt dan ook hormonaal actief en, net als bij een kind in de puberteit, is zijn gedrag vaak volkomen onlogisch, onbeleefd, niet doordacht en niet sociaal! Juist dan is het belangrijk om door te gaan met het herhalen van de eerder aangeleerde oefeningen en vaardigheden.

Wij helpen je om inzicht te krijgen in het zijn gedrag in deze fase en geven je tips om je hond dan goed te begeleiden.

Hondvriendelijk

Wij trainen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier en werken met y-tuigjes en lange, vaste wandellijnen van minstens 3 meter lang. Slipkettingen, anti-trektuigen, halty’s en andere dwangmiddelen alsmede uitrollijnen (zgn. Flexilijnen) zijn binnen onze hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren ongewenst gedrag en onzekerheid en ze zin gevaarlijk. Uit veel onderzoek blijkt dat de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Halty’s, gentleleaders en muilkorven belemmeren de hond in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen. Dit kan leiden tot ernstige conflicten. “Wenonah” adviseert je graag bij de aanschaf van een passend tuig en bijpassende vaste lange lijn.

Na de cursus “De puberhond” kan je doorstromen in een sociale wandelgroep.

Geen examens!

“Wenonah hondenschool” werkt niet met examens: onze cursussen zijn niet gebaseerd op presteren. Honden kunnen niet zakken! Wel evalueren we de voortgang. Aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat.

Na de cursus “De puberhond” kan je doorstromen in een sociale wandelgroep.