Sociale wandelingen

Wandelen in een klein groepje onder begeleiding van een gedragsdeskundige.

Keuzes

Tijdens de sociale wandeling is er voldoende tijd en ruimte voor individuele begeleiding. We verbeteren zowel de sociale vaardigheden van je hond naar andere honden als ook naar mensen. We oefenen in een natuurlijke omgeving en wandelen op gepaste afstand waarbij de honden bepalen welke afstand zij prettig vinden. Door je hond de keuze te geven went hij op een positieve manier aan de aanwezigheid van andere honden zonder dat dit wordt “opgedrongen”. Honden zijn van nature conflict vermijdend maar wanneer zij worden gedwongen in een situatie waarin ze geen ruimte of keuze hebben, gaan ze een conflict niet uit de weg. Dit levert stress op.

Voor wie?

Voor iedereen die de “puppylessen” en/of de cursus “de jonge hond”, "de puberhond" of “de volwassen hond” heeft gevolgd maar ook voor nieuwkomers die graag onder begeleiding met hun hond willen wandelen. Tijdens de wandeling draagt je hond een y-tuigje in combinatie met een lange vaste wandellijn van minimaal 3 meter.

Een kijkje in een sociale wandelgroep

Maatwerklessen

Op verzoek en bij voldoende animo organiseren wij maatwerk themalessen.
In de zomer is het bijvoorbeeld mogelijk om met een kleine groep honden onder begeleiding te gaan zwemmen. De honden maken op positieve wijze, en zonder enige dwang kennis met water.

Hondvriendelijk

Wij trainen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier en werken met y-tuigjes en lange, vaste wandellijnen van minstens 3 meter lang. Slipkettingen, anti-trektuigen, halty’s en andere dwangmiddelen alsmede uitrollijnen (zgn. Flexilijnen) zijn binnen onze hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren ongewenst gedrag en onzekerheid en ze zijn gevaarlijk. Uit veel onderzoek blijkt dat de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Halty’s, gentleleaders en muilkorven belemmeren de hond in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen. Dit kan leiden tot ernstige conflicten.
“Wenonah” adviseert je graag bij de aanschaf van een goed tuig en een bijpassende vaste wandellijn.