Cursus de jonge hond

Het vervolg op de puppylessen met meer en nieuwe oefeningen. Het succes voor de hond en zijn zelfvertrouwen staan centraal dus geen stress, geen druk en geen te hoge verwachtingen.
We bezoeken diverse locaties, afgestemd op de groep, met accent op “ontdekken”, “nieuwsgierigheid”, “gebruik van zintuigen”, “mentale en lichamelijke stimulatie” en “wandelen zonder trekken”. We besteden veel aandacht aan goede socialisatie van de individuele hond, zijn leefomgeving en zijn persoonlijk stress- en leerniveau. Hierdoor krijg je goed inzicht in het gedrag van je hond en zijn lichaamstaal. Door je hond echt te “lezen”, wordt de opvoeding alleen maar leuker!

Angstfasen

In de eerste 15 maanden krijgt je hond bovendien te maken met een aantal angstfasen.
Uiteraard houden wij hier rekening mee in onze cursussen.

De angstfasen van de pup:

Wij trainen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier en werken met y-tuigjes en lange, vaste wandellijnen van minstens 3 meter lang. Slipkettingen, anti-trektuigen, halty’s en andere dwangmiddelen alsmede uitrollijnen (zgn. Flexilijnen) zijn binnen onze hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren ongewenst gedrag en onzekerheid en ze zijn gevaarlijk. Uit veel onderzoek blijkt dat de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Halty’s, gentleleaders en muilkorven belemmeren de hond in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen. Dit kan leiden tot ernstige conflicten.
“Wenonah” adviseert je graag bij de aanschaf van een passend tuig en bijpassende vaste lange wandellijn.

Weekend Wenonah hondenschool in notendop

Geniet mee van een compilatie van puppylessen, cursus "De jonge hond", cursus "De puberhond" en sociale wandelgroepen kortom, een weekend Wenonah hondenschool!

Geen examens!

“Wenonah hondenschool” werkt niet met examens: onze cursussen zijn niet gebaseerd op presteren. Honden kunnen niet zakken! Wel evalueren we de voortgang. Aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat.

Na de cursus “De jonge hond” kan je doorstromen naar de cursus “De puberhond” of je kan deelnemen aan een sociale wandelgroep.