Polly van Doirne

 

♥♥♥

Noomi, de Hollandse Smoushond

Deze kleine stalhond van oorsprong, met “the looks” van een straatschoffie, stal ruim 25 jaar geleden onze harten en al heel lang geleden hebben wij elkaar beloofd dat er ooit een “Smousje” in ons gezin zou komen.

Met de komst van Noomi is deze wens in vervulling gegaan.

De naam “Noomi” is van oorsprong een Hebreewse naam.
De letterlijke betekenis luidt: “(mijn) lief”, “(mijn) zaligheid”.

Noomi is een ontzettend leuk, grappig en ondernemend hondje. Ze is lief, zachtaardig, zelfverzekerd en ….. voor de duvel niet bang!
Ze heeft nu al een unieke plek binnen ons (beren)gezin en vanaf dag 1 zijn zij en Landseer Onatah onafscheidelijk.

Dank jullie wel Cor en Toos, dat jullie dit pareltje aan ons toe vertrouwen.

♥♥♥
Noomi, 2,5 jaar oud

 


♥♥♥
Noomi, 2 jaar oud

♥♥♥
Noomi, 19 maanden oud


♥♥♥


♥♥♥

fb_img_1529581039441

♥♥♥
Noomi, 7 maanden oud
20180913_173524

♥♥♥
Noomi, 20 weken oud

♥♥♥

Rasinformatie:

De Hollandse Smoushond is één van de negen, door de Raad van Beheer erkende, Nederlandse rassen en het ras is nog volop in opbouw. Rond 1946 was het ras nagenoeg uitgestorven omdat het grote publiek de voorkeur gaf aan de spectaculaire buitenlandse rassen. In 1973 heeft mevrouw Riek Barkman, samen met mevrouw Mia van Woerden, het initiatief genomen om het ras terug te fokken volgens een zeer zorgvuldig terugfokbeleid. Zij startten de stichting “Terugfokprogramma Hollandse Smoushond” waarbij gezondheid en karakter de allerhoogste prioriteit hebben. Uiterlijk is hierbij van ondergeschikt belang. En met succes! Er zijn op dit moment ongeveer 1500 “Smousjes” in Nederland.
Alle nesten worden nog steeds gefokt onder begeleiding van het “Terugfokprogramma Hollandse Smoushond” en de wachtlijst voor een Smousje is momenteel 1,5 – 2 jaar.
Het is niet mogelijk om buiten de wachtlijst aan een pup te komen.

raad DNAprof registered:Opmaak 1

 

2018

04-March

ben ik geboren