17 maart

De namen van Noomi’s 8-tal staan vast en zijn doorgegeven aan de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.
We hebben deze keer gekozen voor Scandinavische (voor)namen.
Evenals onze kennelnaam is de stamboomnaam “from Wenonah” ontleent aan de Indiaanse cultuur.
Elke naam is zorgvuldig uitgezocht op betekenis en karakter.

Teven

Linah from Wenonah (zonnestraal)
Saga from Wenonah (verhaal)
Jente from Wenonah (meisje)

Reuen

Odin from Wenonah (god van wijsheid)
Loki from Wenonah (grappenmaker van god)
Knut from Wenonah (knoop)
Thor from Wenonah (god van de donder en vruchtbaarheid (zoon van Odin))
Elin from Wenonah (de stralende)

Welk pupje welke naam krijgt houden wij nog even geheim….

16 maart

Noomi is een super moeder. Ze is 24/7 beschikbaar voor haar pups. Ze mogen drinken wanneer ze willen.
Voor het drinken even schoonmaken, elke keer weer, en ook na het drinken.
Ze ligt er het liefst de hele tijd bij en houdt alles goed in de gaten. De eerste dagen na de geboorte van de “Wenonah 8” van Noomi voelt zij zich vreemd, anders.
Ze moet duidelijk aan het moederschap wennen hoewel ze precies weet wat ze moet doen. Dat is zo mooi. Maar haar emoties, haar hormonen, sturen haar een andere kant op.
Toch merken we dat zij zich steeds relaxter begint te voelen na de derde dag. Wel blijft ze alert op haar puppies, het is geen inloopwinkel. Ze houdt haar maatje Onatah en haar vriendinnen Vlinder en Ayita nog even op afstand.

 

Ondertussen registreert ze alles in en om de werpkist: elk geluidje, elk piepje, de geuren, de bewegingen. Ze herkent duidelijk wat de pupjes willen. Verreweg het grootste deel van de dag ligt ze in de werpkist bij haar kroost.
En de puppies, elke twee uren drinken en zuigen aan de tepels en moeder Noomi maakt ze elke keer weer schoon, verzorgt ze en ziet er op toe dat ze allemaal aan de buurt komen om te drinken en om schoongemaakt te worden. Het is wel een aanslag op haar lichaam al dat voeden en verzorgen. Hoe leuk ook, het is toch een heel karwei.
Laat onverlet dat ze geniet.

Ondertussen zie je de puppy’s groeien, ze drinken veel en zien er uitstekend uit. En Noomi, zij is een supermoedertje, een talentje. Ze zorgt ervoor dat ze er altijd is voor haar puppy’s, vooral als ze haar roepen.
Maar toch gaat ze al af en toe even de tuin in of zegt ze snel goededag tegen Onatah, Ayita en Vlinder

De laatste dagen herleeft de oude Noomi weer langzaam. Je merkt dat zij zich uitstekend voelt en dat het moederschap haar bevalt.  Ze rent al lekker door de tuin, blaft iedereen die er niet thuis hoort weg en geniet samen met de “Wenonah 8”. Ze ligt graag in de werpkist bij haar puppy’s, ook als ze niet voedt. Of ze ligt bij ons. En ze slaapt veel, zelfs onder het voeden.

Met de puppy’s gaat het uitstekend, ze drinken goed, zien er fantastisch uit, gedragen zich zoals het moet. Ze kruipen al goed door de werpkist en zoeken elkaars warmte op. Het blijft zwaar voor Noomi, elke keer weer voeden en schoonmaken en stimuleren.  Maar ze geniet ervan en durft inmiddels wat langer in de tuin te blijven. Of gewoon weer bij haar hondenvrienden Onatah, Vlinder en Ayita te liggen, zolang ze maar niet te dicht bij de werpkist en de “ Wenonah 8” komen.