Voor Saga en Elin een kleine verrassing, zij mochten even mee voor een fotoshoot. En alsof het de normaalste zaak van de wereld is, hebben de twee zich samen met moeder Noomi als volwaardige fotomodellen gedragen.Voorts gaan we korte wandelingetjes maken met tweetallen buiten “op straat”. Was even vreemd maar ze waren er snel aan gewend.

En dan van die enerverende dag: puppybezoek. Leuk en erg gezellig. Onatah blijft zeer alert en houdt nauwgezet in de gaten hoe het met de pups gaat en of ze weer terug gaan naar hun eigen verblijf. En Noomi gaat rustig door met spelen en vooral ook met opvoeden. Ze weet precies wanneer ze welke pup even moet aanpakken en voor de rest amuseert zij zich met het bezoek en met haar puppy’s.

 

Filmpjes week 7

 

Daarnaast ook weer met puppy’s geoefend wandelen met lange lijnen en andere hondjes ontmoeten. Zij doen het voortreffelijk en passen zich snel en adequaat aan. Wat een kanjers zijn het.

En tussendoor van die bijzondere dagen voor de “Wenonah 8”.  De 8 puppy’s hebben een andere omgeving mogen verkennen en om de beurt even los mogen lopen door een stuk van de tuin, het terras, de studeerkamer, de woonkamer. Daarnaast hebben ze een tijdje mogen vertoeven in een grote ren op het gras in de tuin. Daar zijn ze geconfronteerd met een ‘lopende’ kraan, plastic flessen met steentjes erin en plastic flessen die aan de hekken hangen en rammelen en met de lucht die wordt uitgeblazen door de droger.

We zien steeds meer dat moeder Noomi de sociale vaardigheden van de pups verder verfijnd. De pups worden geconfronteerd met hun eerste angstfase. Niemand anders dan moeder Noomi kan hen hier op een goede en veilige manier doorheen helpen. Inmiddels neemt Onatah ook taken als hartsvriendin van Noomi en suikertante van de “Wenonah8” voor haar rekening.

En dan moederdag. De pups hebben het een beetje rustig gehouden en zijn zeer lief geweest voor hun moeder Noomi. Kortom weer twee weken die de “Wenonah 8” hebben kunnen bijschrijven aan het ‘leer-boekwerk’ van hun nieuwe, jonge leventjes.

 

Puppybezoek

Filmpjes week 8