Het leven opent zich steeds meer voor de “Wenonah8”. Ze zijn voor de eerste maal op het grote grasveld geweest. Een nieuwe dimensie aan hun leven op een nieuwe ondergrond die heel vreemd aanvoelt. En heel veel ruimte om hen heen. Dat is even wennen. Maar daar is dan altijd weer suikerpeetttante Onatah die nog even bij de pups gaat liggen om hen te steunen na zo’n vermoeiende dag. En dat vinden ze maar wat fijn.

En wat is dat toch heerlijk, daar op het grote grasveld: door een grote tunnel lopen: geen enkel probleem; een nieuw speeltje: wat leuk; een grote ronde schommel: een uitdaging: heel veel ruimte om te rennen: eindelijk; graven: laat maar komen.

Filmpjes week 6

Gechipt, beoordeeld, getiterd, vaccineerd en gezond verklaard!

En vanaf deze week bestaan de “Wenonah 8” officieel. Ze zijn nu geregistreerd, hebben een chip gekregen en een nummer van de raad van Beheer. Het zijn echte kinderen van hun moeder: met een glimlach hebben ze het chippen ondergaan. Aansluitend mochten ze ook lekker even in de tuin uitkuren.

En een dag later, de volgende uitdaging: de dames Fredie van der Giessen en Ine van den Berg van de Stichting Terugfokprogramma Hollandse Smoushond, zijn samen met hun drie Smousjes helemaal naar Limburg gekomen om de “Wenonah8” te bestuderen en te beschrijven. Allle puppy’s zijn aan de beurt gekomen en beschreven, uitgebreid bekeken en gefotografeerd. Noomi, Vlinder, Ayita en Onatah hebben het allemaal in goede banen geleid. De dames waren tevreden en het was een heel gezellige middag in een stralende zon en de puppy’s hebben zich van hun beste kant laten zien.

En of het nog niet genoeg was deze week, heeft dierenarts Tannetje Koning helemaal uit Otterloo, de puppy’s bezocht. Zij heeft ze getiterd, onderzocht en vervolgens op maat gevaccineerd. En haar oordeel is: de “Wenonah 8” zijn kerngezond.