Noomi & Boris 9 januari 2021

 

 

Hoe het begon....

Noomi verrast ons regelmatig. Zo ook eind vorig jaar. Haar loopsheid is eind januari verwacht maar onze vrolijke Smoushond wil niet zo lang wachten en de natuur heeft vervolgens haar werk gedaan. Een maand te vroeg loops. Dat is even slikken dus maar meteen contact opnemen met de Stichting Terugfokprogramma Hollandse Smoushond. Korte tijd later ontvangen wij het het overzicht met potentiële geschikte partners voor Noomi. De keuze is snel gemaakt: Boris.
Een Hollandse Smoushond met een rustig, zachtaardig en stabiel karakter en Boris is het kleinkind van een Border Terriër. Dat spreekt ons nog eens extra aan want hij kan daarmee samen met Noomi voor nieuw bloed zorgen en een bijdrage leveren aan het  versterken van het genenbestand van de Hollandse Smoushond.

Na slechts 2 progesterontesten vertrekken wij op 9 januari in de namiddag spoorsslag naar Boris en zijn familie in Maassluis.
De twee zien elkaar en ja hoor “Love at first sight”, het klikt wel heel erg snel tussen de twee. Aan het einde van een lange avond rijden wij terug naar het uiterste zuiden van ons land. En Noomi, die vaak toch wel onrustig is in de auto of gaat slapen, kijkt de hele reis meewarig en vol liefde voor zich uit. Ze is anders, haar hele gedrag al in de auto en ook nadien thuis. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat er  Smouzenpups gaan komen in “huize Wenonah”.

Noomi vertoont binnen een paar dagen al tekenen van zwangerschap. Ze slaapt veel, is rustiger dan normaal en weloverwogen. Ze straalt, is duidelijk maar is ook wat meer in zichzelf gekeerd.

Het is 5 februari als we met Noomi naar de dierenarts gaan, want we willen het nu echt weten: de zwangerschapsecho.
O wat is dat superspannend!

Al gauw komt het verlossend antwoord van de echo, we kunnen het duidelijk zien: maar liefst 5 kloppende hartjes. “En”, zegt de dierenarts, “het ziet er allemaal goed en gezond uit!”

Dolgelukkig keren wij huiswaarts, niet in de laatste plaats Noomi. Maar zij moet er nog aan wennen. En voor ons: 5 weken verheugen en voorbereidingen treffen. Het wordt mooi!